Rijschool Rout-ine

Boterstraat 1

7101 DN Winterswijk

inebolk@live.nl

www.rijschoolrout-ine.nl

tel.0655590624

 Rijden als je moeilijk lesstof opneemt           

Menu

 

Nieuwe rijschool

RIS rijmethode

Theorieles

De auto een

    Hyundai i20. 

Kosten

Formulieren

Rijden als je 16,5 bent

Rijden als je moeilijk

    lesstof opneemt

Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Voor sommige mensen is het moeilijk om nieuwe vaardigheden aan te leren. Ze doen er langer over om handelingen te automatiseren.

Dit kan komen omdat:
- je moeite hebt met bv lezen( dyslectie)

- of omdat je moeite hebt om geschreven of gesproken regels om te

  zetten in de praktijk.

- soms is het moeilijker als je ouder bent om nieuwe dingen te leren.

- sommige mensen hebben eenvoudigweg altijd moeite om iets in zich

  op te  nemen vooral als ze in complexe situaties terecht komen.

- het kan ook zijn dat je het moeilijk vindt om verbanden te leggen.

- Als je een beperking hebt als autisme of ADHD dan ben je ook van

  harte welkom. Ook heb ik de opleiding autorijden met ADHD of           autisme gevolgd. Ik heb  de bevoegdheid met de examinatoren te overleggen hoe jij het beste kunt afrijden.

- Er rijden ook vaak mensen met faalangst bij Routine   

 

De RIS lesmethode zorgt ervoor dat je eerst de auto onder controle krijgt. De opleiding bestaat uit 4 modules. Bij de eerste module houden we ons alleen bezig met het automatiseren van sturen, gas geven, remmen, koppelen en ontkoppelen. Je kunt er net zolang over doen als je wilt. Pas als je deze onderdelen goed onder de knie hebt gaan we verder met de volgende module. Je wordt zo nooit overladen omdat je teveel tegelijk moet doen. Daarnaast wordt op een hele mooie leskaart precies bijgehouden hoever je met elk onderdeel bent. Je weet precies wat je hebt gedaan en wat je nog moet doen. Zo nodig wordt de lesstof aangevuld met demonstraties, en voorbeelden met miniatuurauto's op een kaart. Met het RIS lesboek neem je thuis al door wat we gaan doen en hoe we het gaan doen. In de auto wordt het normaals gedemonstreerd en uitgelegd en daarna kun je net zolang oefenen tot je het onder de knie hebt. Als je graag wilt krijg je na de les een kaartje mee naar huis waar de handelingen nog eens opstaan. Kortom de RIS methode is geschikt voor ieder tempo en kan aangepast worden voor mensen die extreme voorkeur hebben voor zien, horen of doen.

Mensen met ADHD of autisme moeten een medische keuring aanvragen omdat je anders niet verzekerd bent als je straks je rijbewijs hebt. Meer informatie hierover in ons kennismakingsgesprek.

Als er bijzonderheden zijn kom ik langs voor een gesprek. Als je wilt weten of we een klik hebben kun je om een proefles vragen.